Till startsidan
GUNNAR WALL – författare, journalist, debattör

KonspirationerKonspirationerKonspirationer

Världens största konspirationer

Vet vi egentligen vad som döljer sig bakom tidningsrubrikerna om de stora världshändelserna? Blir vi lurade om vi okritiskt köper de officiella versionerna? Eller lurar vi oss själva om vi alltid misstänker att saker egentligen är värre än de verkar, att det finns dolda sanningar som det inte är meningen att vi ska få se.

"Världens största konspirationer" handlar inte bara om konspirationer utan också om konspirationsteorier. Här bidrar olika skribenter med sina egna bedömningar av stora händelser som gett upphov till konspirationsteorier: månlandningen, Karl XII:s död, Estoniakatastrofen... Och svaret? Tja, att somliga av dessa teorier kan vara mera realistiska än andra. Och att var och en måste tänka själv.

Detta är den första boken i den serie om dramatiska episoder ur verkligheten som bokförlaget Semic gett ut sedan 2002. Från och med den tredje volymen, "Tidernas största bedrägerier", står jag som ensam författare.

I den här boken bidrar jag med texter som handlar om två politiska brott: Palmemordet och Kennedymordet. Båda är inbäddade i frågetecken och båda har gett upphov till omfattande spekulationer. Framför allt har frågorna gällt: var det verkligen ensamma gärningsmän i båda fallen, som polisens utredare i Sverige respektive USA påstått? Eller var morden på något sätt organiserade? Och i så fall av vilka?

Kapitlet om den svenska fallet är en sammanfattning av de viktigaste slutsatserna från min prisbelönta bok "Mörkläggning - statsmakten och Palmemordet" som är på nästan tusen sidor. Den som vill veta lite mera (och som tycker "Mörkläggning" är för tjock) hittar en kort genomgång av ett särskilt inslag i Palmeutredningen, den förbryllande Ebbe Carlssonaffären, i min bok "Världens största politiska skandaler". Och hösten 2010, inför 25-årsminnet, kommer jag ut med en ny bok som är helt ägnad åt det olösta mordet på Sveriges statsminister. Läs lite mer om det bokprojektet här.

"Världens största konspirationer" har också kommit ut i Månpocket.


Nästa bok

Startsidan • Om mina böcker • Om mig själv • Kontakta mig • Aktuellt • Blogg • TexterEnglish English